„Модернизиране на висшето археологическо образование – Аполония Понтика и средиземноморският свят“

Имаме удоволствието да Ви поканим на организирано от страна на Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) публично събитие (Multiplier event), което се реализира в изпълнение на проект „DigiAmphorae“. Събитието ще се проведе на 19 юни 2024 г. (сряда), от 10.00 ч. в Библиотечно-информационния център на университета (УниБИТ-1, ет. 4).

В рамките на събитието ще имате възможност да се запознаете с разработените по проекта материали – електронна база с данни, съдържаща информация за повече от 80 антични амфори; образователни научно-популярни филми; модули за обучение, 3D  моделиране и анимиране на артефакти  и др. След обедната почивка, от 14.00 ч., в зала „Тържествена“ на университета (УниБИТ, ет. 4), ще имате възможност да видите презентации на различни продукти, които университетът е разработил в резултат на свои проучвания в областта на опазването и социализацията на културното наследство.

Ще Ви бъдем благодарни, ако потвърдите присъствието си до 18 юни 2024 г. на този линк: https://forms.gle/nMTG8mgW99rhcSEY8 

Поздрави!

НОВИНИ


нагоре